lørdag, august 17, 2013

Et par tørklæder

Jeg har aldrig prøvet at strikke med yak-garn, så da jeg fik mulighed for at købe det af Eva, da jeg var til strikkesymposium på Rødding Højskole, så slog jeg til. Det blev til et lille men meget blødt og lækkert moebius sjal, eller tørklæde er det vel. Det kan lige vikles to gange om halsen og vil være godt til en lidt kølig dag.

Det var mit første moebius sjal, og det var ikke helt let at strikke. I opskriften foreslåes det at slå op efter Cat Bordhi-metoden, og det var en stor hjælp at se hvordan på YouTube.


Fakta:
Garn: 20 gram Yak-garn
Pinde: 3½ mm
Opskrift: Moebius Scarf with Hemstitch pattern af Dorothea Fischer

Og så har jeg øvet mig i at hakke. Jeg er startet på et lille sjal, hvor første del består af et langt stykke med forkortede rækker. Så jeg når snart til det svære, hvor lacekanten skal hakkes på. Det er meget sjovt at lave ind til videre, og heldigvis er der over 400 projekter på Ravelry, så der er god hjælp at hente. Opskriften er gratis og hedder Pax og er designet af Aoibhe Ni. 

I Sverige købte jeg et par rigtige hakkenåle, men faktisk kom min gode gamle hæklenål, der er over 40 år (gisp!), virkelig til nytte. Hæklenålens hoved griber meget bedre om garnet, og den ligger godt i hånden. Det dejlige garn, Malabrigo Lace købt hos Tant Thea i Helsingborg, hjælper også på hakke-glæden!

lørdag, august 10, 2013

Östersund

Før og efter Stickstämma tilbragte jeg noget tid i Östersund. En dejlig by ved søen Storsjön, hvor Storsjöodjuret siges at husere. Jeg så også udyret/søslangen, dog hugget i granit. Den forsøgte efter bedste evne at spise min hakkeprøve, men det lykkedes heldigvis ikke.

Årets museum 2013 ligger i Östersund. Det er Jamtli, et frilandsmuseum med huse og miljøer fra 1785, 1895, 1942, 1956 og 1975. I husene 'boede' mennesker, som levede sig helt ind i den tid, som de repræsenterede. De var i gang med at lave mad, sy, læse ugeblade, lægge puslespil (i 1975!) og meget mere. Det var rigtig spændende at besøge. I huset, hvor tidsbilledet var fra 1942, så jeg denne pude. Den var gimpet eller "gaffelvirkat", som det hedder på svensk.

I Östersund boede jeg på et dejlig centralt og hyggeligt hotel, som kan anbefales. Det var Hotel Emma.

mandag, august 05, 2013

Krokning

Eller hakning, som vi vel kalder det i Danmark, var mit sidste kursus. Vi lærte dominohakning, neverkont og grundprincipperne for at kunne lave et sjal i hakning - i løbet af et kursusforløb på seks timer! Men det kunne også kun lade sig gøre på grund af Evas pædagogiske måde at undervise på og det fine kursusmateriale, som hun havde udarbejdet. Jeg var lige klar til at begynde på et fint sjal, som Eva viste os på kurset, men det er nok bedst at jeg liige laver et par prøver mere, bl.a. i hulmønster.
De fleste tog hjem i går, men jeg gik en sidste tur til vandfaldet, hvor der var flotte regnbuer. Nu sidder jeg i Östersund og blogger. I morgen går det så hjemad!

lørdag, august 03, 2013

Knit One Below

Mit næste kursus var Knit One Below socks. Jeg har tidligere været på kursus i denne teknik undervist af Elise Duvekot, og også denne gang var det en stor fornøjelse. Nu er det min prøve på fotoet, jeg mangler bare at strikke hælen på denne gennemtænkte konstruktion af sokker. Sokken strikkes oppefra i knit one below teknikken med en flad snoningscirkel, dernæst tåen i retstrikning (jeg vendte sådan at jeg ikke skulle strikke vrang) og tilsidst hælen også i retstrikning.

fredag, august 02, 2013

Mit første kursus

Flerfarvestrik med løftede masker er en velsignelse for os, der ikke er så gode til at strikke med to farver samtidig. Vævestrik kaldes det også, og her på kurser lærte vi nogle af de mange typer, der findes. Sanna var en vældig god lærer, og jeg blev ret grebet af det. Jeg er startet på et par håndledsvarmere, som jeg synes så meget flotte ud.
Jeg må lige huske at skrive, at prøverne er Sannas. Mine er i gang!