lørdag, august 17, 2013

Et par tørklæder

Jeg har aldrig prøvet at strikke med yak-garn, så da jeg fik mulighed for at købe det af Eva, da jeg var til strikkesymposium på Rødding Højskole, så slog jeg til. Det blev til et lille men meget blødt og lækkert moebius sjal, eller tørklæde er det vel. Det kan lige vikles to gange om halsen og vil være godt til en lidt kølig dag.

Det var mit første moebius sjal, og det var ikke helt let at strikke. I opskriften foreslåes det at slå op efter Cat Bordhi-metoden, og det var en stor hjælp at se hvordan på YouTube.


Fakta:
Garn: 20 gram Yak-garn
Pinde: 3½ mm
Opskrift: Moebius Scarf with Hemstitch pattern af Dorothea Fischer

Og så har jeg øvet mig i at hakke. Jeg er startet på et lille sjal, hvor første del består af et langt stykke med forkortede rækker. Så jeg når snart til det svære, hvor lacekanten skal hakkes på. Det er meget sjovt at lave ind til videre, og heldigvis er der over 400 projekter på Ravelry, så der er god hjælp at hente. Opskriften er gratis og hedder Pax og er designet af Aoibhe Ni. 

I Sverige købte jeg et par rigtige hakkenåle, men faktisk kom min gode gamle hæklenål, der er over 40 år (gisp!), virkelig til nytte. Hæklenålens hoved griber meget bedre om garnet, og den ligger godt i hånden. Det dejlige garn, Malabrigo Lace købt hos Tant Thea i Helsingborg, hjælper også på hakke-glæden!

4 kommentarer:

Uldbegavet sagde ...

Det er sjovt med nye teknikker, især når gamle redskaber pludselig viser sig at være helt rigtige til projektet.

Yak garnet ser lækkert og blødt ud og er garanteret rart at svøbe om halsen. Jeg kender heller ikke Cat Bordhi metoden. Det er godt at vi hr youtube

Kirstine sagde ...

Jeg er stadig imponeret over, hvor meget du får produceret :-)

Merete sagde ...

Jeg har jo ikke en have at passe :-)

Ann-Marie sagde ...

Det törkläde ser dejligt varm ud. Meget paent er det også.