søndag, april 11, 2010

En færdig Sommervifte

Så blev Marianne Isagers nye model Sommer vifte endelig færdig. Kraven blev i første omgang ikke lang nok med det garn, jeg havde købt. Jeg syntes i hvert fald ikke, at det så pænt ud, så jeg krøb til korset (læs garnbutikken) og købte det syvende nøgle Isager Bomulin - og når jeg nu var i gang røg også 8 hvide Isagerknapper med i købet.

Resultatet er blevet en let trøje til sommerbrug, som jeg nok skal få brugt. Der har dog været et par overraskelser undervejs. Ærmerne er blevet længere end jeg havde regnet med. Men i opskriften er det sådan, at str. S har korte ærmer, str. M har 3/4 lange ærmer og str. L har lange ærmer. Det undrede mig lidt, men jeg fulgte slavisk opskriften, og det er da også OK.
Fakta:

Garnforbrug: Til str. M brugte jeg 182 g Isager Alpaca 1 farve 100 og 6 ngl. + en sjat Isager Bomulin farve 1000.

Strikket på mine skønne Knitpicks pinde 3½ mm.

Men nu er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skal vaske sådan en blanding med alpaca og bomuld - I hånden, i vaskemaskinen eller hvad? Jeg vil være glad for et godt råd!

Flere fotos på Ravelry.

7 kommentarer:

Irene sagde ...

Jeg har været spændt på, at se den færdige sommervifte. Den er flot, og alligevel noget anderledes end den første Vifte:-)

Anonym sagde ...

Hvor er den altså flot, og den klæder dig rigtig godt.

Interessant med forskellene i ærmelængder i de forskellige størrelser.

Jeg tror bare, at jeg ville smide sådan en blanding i vaskemaskinen på finvask, men nu er jeg heller ikke bange af mig mht. brug af husholdningsapparaterne.

Bebiane sagde ...

Den sidder altså godt på dig, den er meget smuk. Lidt ærgeligt at du skulle ind efter mere garn. Med hensyn til vask, ville jeg nok rådføre mig hos Isager, det ville godt nok være en skam, hvis der skete noget med den.

Britt sagde ...

Den er blevet superfin - ligner en vaskeægte favorittrøje.
Vask, tja jeg ville nok forsøge mig med en 30 graders uldvask, bomuld/hør blandingen kan nok holde til det meste, men det vil være ærgerligt, hvis alpacaen filtede.

Ulla sagde ...

Den er flot, interessant, at ærmelængden varierer med størrelsen.

Alpakka filter lige så godt som uld. Prøv at strikke en lap af resterne og smid den på uldprogram.

Merete sagde ...

Hvor er den flot. Den kunne jeg også godt tænke mig at strikke. Jeg vil nok ikke smide den i vaskemaskinen, når der er alpacca i. Det filter så nemt.
Merete

Merete sagde ...

Mange tak for jeres kommentarer og gode råd. Jeg må nok forsøge mig lidt med nogle prøver.