søndag, december 18, 2011

Julehjerter

Espergærde Bibliotek har pyntet op til jul med de flotteste julehjerter, jeg længe har set. Der er over 700 hjerter hængt op i loftet - imponerende, synes jeg. Det er bibliotekets medarbejder, Christiane Møller, som udstiller sine private julehjerter, og mange af dem har hun selv designet.


Da jeg så dem, fik jeg lyst til selv at flette nogen, og jeg kom til at tænke på de skabeloner, som Bo Bedre i 1970'erne solgte til sine læsere. Dem har jeg heldigvis stadig, og på reolen står også 'Flettede julehjerter' af Francis Jordt, så det er bare med at komme i gang! Hvis du også får lyst til at flette julehjerter, så fik jeg et godt tip af Christiane. Jeg har tidligere brugt smørrebrødspapir til at kopiere skabelonen over på. Men det nemmeste er at fotokopiere skabelonen (eller scanne den og så printe ud), og dernæst lægge to lag dobbelt glanspapir sammen med fotokopien. De tre dele holdes fast med clips. Og så klipper man igennem alle tre lag.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

hvor er det dog flot :) tænk at flette så mange hjerter :)

Hillevi3 sagde ...

Så vackert :)

Monstermønster sagde ...

Utrolig stilig!

Anders Olsen sagde ...

Kære Merete

Det er nogle flotte julehjerter du har foldet. Jeg sidder selv og leder nettet tomt for at finde skabelonerne fra Bo Bedre. Min far lavede mange af dem dengang bladet udkom og i år er mange af dem gået i stykket (senest isbjørnen) og derfor vil jeg høre dig, om du har lyst til at scanne dem ind og sende dem til mig?

Desuden vil jeg spørge om du ved, om det stadig er muligt at købe det gamle glanspapir. Alt det jeg kan finde er meget tyndt og meget blankt.

Skriv gerne til mig på: ao.anders@gmail.com

Mvh Anders

Merete sagde ...

Hej Anders,
Der er stadig copyright på, så det kan jeg ikke. Bogen 'Flettede julehjerter' indeholder mange skabeloner, og den kan lånes på biblioteket.
Jeg købte senest glanspair af fin kvalitet hos Arnold Busck, dyrt men godt.