tirsdag, november 09, 2010

På vej

Jeg er nu færdig med ryg og forstykkerne på Nostalgi fra Annette Danielsens bog 'Strik en stund' og dermed med snoningerne. Det har ikke været så slemt med det manglende diagram. Snoningerne er nemme at huske, men det svære for mig har været ind- og udtagningerne før og efter de største snoninger. Mønstret løber over 16 rækker, så der er noget variation. Indtil nu har opskriften været velskrevet og underholdende.

Der er et enkelt sted, hvor der enten er en fejl, eller jeg misforstår det. Det er lige når man er begyndt på forstykkerne (strikkes oppefra) og skal tage ud til hals. Så står der i opskriften, at man samtidig skal tage ud til ærmegabet, men det er altså for tidligt, mønstret skal lige gentages endnu en gang, og så skal der tages ud. Spændt på at høre om andre har samme erfaring.

Når jeg er nået her til, er der et par ting, jeg ville lave anderledes hvis jeg strikkede den igen.
  1. Jeg ville lave en midlertidig opslagning til ryggens masker, for de skal alligevel samles op senere til ribkanten.
  2. Når ryg og forstykker syes sammen, er der en retmaske og en glatstrikningsmaske på hver del. Når de bliver syet sammen, så vil der være to glatstr.masker der løber op i siden. Jeg synes, at det er pænere med kun én, så jeg trævlede masken op på forstykkerne og strikkede den op som en vrangmaske på retten.
Det er sjældent jeg fotograferer mine sammensyninger, men her skal det illustrere
ændringsforslag nr. 2.

1 kommentar:

Merete sagde ...

Merete, der er rigtig stor forskel på de 2 forskellige metoder. Jeg synes din er den pæneste. Har du ikke skrevet til AD vedr. den fejl du har opdaget i opskriften?