tirsdag, juni 08, 2010

Kanter på Folklore

Når man som jeg er systematisk anlagt, så skal kanterne på min Folklore-trøje selvfølgelig være ens, og dermed skal farverne strikkes i samme rækkefølge. For at lette arbejdet lidt lagde jeg halskantens tråde ud på et stykke papir, tapede dem fast og klippede af. Så var det nemt at strikke efter. Katten var selvfølgelig også til stor hjælp!

Nu mangler jeg kun at strikke halvdelen af det andet ærme. Så kommer jeg til det, jeg gruer mest for, nemlig at klippe op midt foran. Jeg har kun gjort det én gang før, og det er 30 år siden. Jeg kan ikke helt overskue at sy sømme i det strikkede på symaskinen, men jeg så på Vibekes blog, at man i stedet kan hækle en række fastmasker ned på begge sider af klippekanten. Måske er det en mulighed?

2 kommentarer:

Vibekes lille grønne sagde ...

Klipping er skummelt, men det går som regel bra! Jeg tok ikke sjansen på å hekle på Folklore, synes jakken var litt tynn også var det vanskelig pga kubene i mønsteret. Ellers er hekling en metode med lavere puls enn symaskin. Lykke til uansett med klipping, det går sikkert bra! :)

Merete sagde ...

Tak for opmuntringen, Vibeke. Nu har jeg hæklet to kanter, så skal jeg bare samle mod til at klippe...