onsdag, maj 12, 2010

Hæklede firkanter

På Ravelry får jeg rigtig meget inspiration og lærer også utrolig meget. Jeg er medlem af en del grupper; nogle af grupperne er en KAL=KnitALong, bl.a. fik jeg forskellige gode tips, da jeg strikkede mine Ysolda elefanter i Elijah-KAL'en.

Nu har jeg så tilmeldt mig min første CAL=CrochetALong, hvor man strikker en firkant hver måned, og når året er slut, står man så med et tæppe (forhåbentlig!). Hver måned kan man vælge imellem 3 størrelser, 6", 8" og 12" (15, 20 og 30 cm), dvs. 3 forskellige opskrifter. Gruppen hedder 2010 crochet block-a-month cal group, hvis andre også skulle få lyst til at deltage.

Jeg er først hoppet på her i maj, men til gengæld er jeg blevet så bidt af denne firkant, at jeg faktisk har fået lyst til at lave et helt tæppe bare med den. Måske ikke et helt sengetæppe, men et som kan ligge på sofaen og varme lidt.

Garnet er Lucca, det er fra lageret og dejligt blødt. Jeg plejer at hækle med mine dejlige Clover hæklenåle, men jeg har dem kun op til 4 mm. Da jeg var i Japan købte jeg udover Clover hæklenåle nogle andre dejlige hæklenåle, ligeledes med soft touch, nemlig Hamanaka. De er super bløde, og jeg synes, at de ligger godt i hånden, også selvom de er dobbelte. Dem har jeg i størrelse 2 - 6 mm, så jeg er godt dækket ind. Her hækler jeg med 4,5 mm. Der står ganske vist 7,5 på nålen, men det må være et særligt japansk system. På æsken er der heldigvis også mm-angivelse.

3 kommentarer:

Lea sagde ...

Jeg holder også meget af at hækle firkanter...tror lige, jeg skal tjekke den Ravelry gruppe.
Det er et fint mønster, du har gang i...bare klø på!:-)

Merete sagde ...

Hej Lea, man bliver helt bidt af det...

Vibekes lille grønne sagde ...

Nydelige heklelapper! Takk for kommentar på bloggen min om min Folklore! Så artig at jeg har vært til hjelp og at du også strikker den. Det blir spennende å følge med på din også! :)