tirsdag, maj 04, 2010

Den vægelsindede?

Eller måske kan man kalde det for teststrikning?

Jeg vil gerne strikke en sommercardigan. Trilo er lækker, men for tyk og varm. Jeg har længe godt kunnet tænke mig at afprøve Isagers Højlandsgarn, og en cardigan i én tråd Højlandsgarn må da blive let, men stadig lun. Men hvilken cardigan?

I onsdags var jeg inde i Amimono butikken på hjørnet af Gothersgade og Kronprinsessegade. En lille bitte butik. De havde forskellige strikkede trøjer hængende. Jeg fladt pladask for Rød fra Marianne Isagers bog Japan. Her var den strikket i én farve, og den er ikke rød. Ses nederst til højre. Jeg startede på den (øverst til højre), men hulmønstret i det garn gled ikke rigtigt på pindene for mig, så den måtte jeg desværre opgive.
Sukkertrøjen var så næste forsøg. Det gik sådan set fint, men jeg syntes, at det blev for kraftigt et ærme. Hvad så? Ja, så kom jeg i tanke om at Dorthe havde strikket Amaya i én tråd supersoft på pinde 3. Det var måske en mulighed?
Nu har jeg (test)strikket 1/3 af et ærme fra Amaya i Højlandsgarnet på pinde 3, og jeg synes, at det fungerer fint. Denne cardigan skal nok blive let, men lun. Jeg vil sandsynligvis strikke en krave som på Sukkertrøjen/Rød.

4 kommentarer:

Merete sagde ...

Den trøje glæder jeg mig til at se færdigt. or jeg overvejer også at strikke Amaya i noget 1-trådet.
Merete

Karen sagde ...

Hej Merete, hvor sjovt! Jeg syntes også at ærmet blev alt for bredt, så jeg har strikket det smallere! Jeg kunne jo sammenligne med Hvirvelstrøms ærme, så jeg slog ca samme antal masker op som til den.Men det lyder da også som om du er begyndt at sætte forskellige trøjer sammen! God ide! Karen

Merete sagde ...

Merete, jeg tænkte også på noget bomuld/uld til Amaya. Det må blive en anden gang.
Glæder mig til at se din Sukkertrøje, Karen.

Dorthe sagde ...

Jeg er da glad for, at jeg kan inspirere dig! Og jeg er vældig glad for min Amaya i 1 tråd. Den kunne også være sød i noget mere sommerligt garn, f.eks. dunlin. God strikkelyst!