fredag, december 18, 2009

Et dejlig blødt halstørklæde

Spokes, som er hæklet efter Heidis opskrift, er nu færdigt. Det er dejlig blødt og vil være et godt tørklæde til forår og efterår, men ikke til kuldegrader som nu. Opskriften er nem, når man først har fået grebet på det. Jeg er bedst til at hækle efter diagram, men det gik fint her, efter at jeg havde markeret gentagelserne med tusch.

Hæklenålen er 3½ (og min yndlingshæklenål fra Clover!). Garnet er Zauberball. Som nævnt i et tidligere indlæg kom der pludselig meget bratte farveskift, og der har også været en del knuder. Andre i blogland har haft samme problemer, bl.a. her og her. Desuden vikler garnet sig alt for meget sammen, selv uden kattens hjælp. Så til mit næste projekt, hvor jeg vil bruge resterne, vikler jeg først garnet op på et krydsnøgleapparat.

Forbrug til en længde på ca. 130 cm: ca. 50 g sort/hvid og ca. 35 g tranebær.

3 kommentarer:

Ulla sagde ...

Øv endnu en med trælse farveforløb.
Men det er nu et fint tørklæde.

Jeg havde ingen problemer med, at garnet snoede sig. Jeg tog fra ydersiden af nøglet.

Merete sagde ...

Hvor er det flot det tørklæde. Jeg er glad for at jeg ikke har købt noget Zauberball garn. Jeg gør det heller ikke efter, hvad jeg har læst rundt omkring.
Merete

Merete sagde ...

Garnet snoede sig nok for mig, fordi jeg tog det fra indersiden af nøglet. Merete, jeg tror heller ikke, at jeg vil købe Zauberball en anden gang. 98 kr. pr. nøgle er dyrt, når det ikke er bedre kvalitet.