mandag, september 08, 2014

Strik på Bornholm

Vel hjemme igen efter dejlige sensommerdage på Bornholm med deltagelse i Strik Bornholms strikkefestival.

Jeg deltog i flere interessante workshops. 'Modern Cable Design' hed kurset hos Norah Gaughan. Det var meget spændende at møde den amerikanske designer, som har en lang række designs bag sig. Kurset foregik også et spændende, men desværre meget varmt sted, Domen i Allinge. Solen bragede jo ned fra en skyfri himmel, så vi var meget heldige med vejret. Vi kunne sidde udenfor med udsigt til klipperne, og det var næsten som at være på ferie i udlandet.
Kurserne foregik flere steder i Allinge. Lørdag blev jeg undervist i Allinge Røgeri. Her skulle jeg lære at strikke strømper fra tåen op og to på een pind. Underviseren var Lene Randorff, og hun viste metoden på video, mens hun forklarede teknikken. Det fungerede rigtig godt.

Mit sidste kursus var søndag formiddag. Vi skulle lære at 'Kroka en Spetssjal'. Kroka er svensk for hakning/tunesisk hækling, og jeg glædede mig til at lære at 'kroka' spidsen på det sjal, som jeg påbegyndte sidste år efter at have været til Stickstämma i Jämtland. Underviseren, Eva Andersson fra Stäket, er heldigvis meget pædagogisk og god til at differentiere undervisningen, for de andre deltagere havde ikke prøvet at hakke før. Vi kom allesammen godt i gang, og i toget hjem kunne jeg komme videre med mit sjal.

Det var en rigtig god festival, og der kan ses fotos på Facebook, og TV2Bornholm lavede også et lille indslag.

2 kommentarer:

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Det ser ud til at have været nogle rigtig spændende dage :o) Og det gør det bestemt ikke ringere, at det også foregik på Bornholm.

christunte sagde ...

Rigtig fine billeder! Spændende ting du har lært, og vejret var jo fuldstændig fantastisk!