søndag, april 06, 2014

Vanter i april

Dejligt med forår, hvorfor jeg så har gang i vanter, ved jeg ikke rigtigt. Måske er der sne på vej?

Det første par vanter, jeg strikkede, var en gave til min kollega, som 1. april havde 40 års jubilæum. Opskriften til vanterne, eller handsker hedder det vel, er over 40 år gammel og stammer fra et Alt for Damerne. Så jeg strikkede dem første gang, da jeg var omkring 16 år, og det er blevet til rigtig mange siden. Min kollega skal på et tidspunkt ind og takke dronningen for sin fortjenstmedalje, og så syntes jeg, at det var meget sjovt at give hende et par handsker som en reminder om at huske de hvide handsker, når hun skal trykke dronningens hånd.

Fakta:
Opskrift: Alt for Damerne og her: 
Handsker
Garn: Ca. 50 gram Arwetta
Pinde: 2½ mm
Ændringer: Jeg strikkede skaftet lidt kortere, end jeg plejer, dels for at nå at blive færdig, og dels fordi det nu er forår!

Men jeg var åbenbart ikke færdig med at strikke vanter, for jeg er gået i gang med endnu et par. Dog i noget helt andet garn, og opskriften er også ny. Opskriften er meget gennemtænkt; som det måske anes på fotoet, så starter fingrene i hver sin højde!

Fakta:
Opskrift: Treppenviertel Hands af Nicola Susen (fra Ravelry)
Pinde: 2½ mm
Garn: Indiecita Fleece, som er meget blødt og varmt

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nu får jeg helt lyst til at strikke handsker ..hvor er dine fine :-)

Merete sagde ...

Sikke nogen fine handsker. Jeg er meget imponeret af din tålmodighed til at strikke dem.

Ditte sagde ...

Smukke handsker, Merete. Sjovt nok er jeg lige ved at være færdig med Nicolas Treppenviertel Cowl. Genialt i al sin enkelthed :-)

Uldbegavet sagde ...

Hvor er de smukke. Jeg er imponeret over at du kan. Har engang forsøgt og det gik helt i skudder mudder. Det er sværere end man tror at få fingrene pæne og handsken til at sidde godt.

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Jeg håber ikke der er sne på vej, for nu har jeg lige klippet roserne ned ;o)
smukke handsker - mon ikke det er det helt rigtige til et dronningebesøg ? unikke og smukke.

Merete sagde ...

Tak for jeres kommentarer!
Merete: Jeg tror, at det kræver større tålmodighed at strikke de fine sjaler, som du gør :-)
Ditte: Den Cowl skal jeg også strikke på et tidspunkt.

Unknown sagde ...

Hej Merete. Jeg har ledt efter opskrift på de hvide strikkede fingerhandsker på linket her http://strikkebibliotekar.blogspot.dk/2014/04/ i et par år. Jeg har et par som min mormor har strikket for mange år siden, og jeg har været på jagt efter opskriften lige siden hun gik bort for 10 år siden. Jeg kan forstå at de er fra Alt for damerne. Mon du har opskriften, og kan jeg lokke dig til at sende den til mig? camillazacho@gmail.com.

Mange tak, Camilla