mandag, december 23, 2013

En dejlig varm trøje

Så blev min halve trøje hel, og den blev lige så god og varm, som jeg havde håbet på.

Det har været en stor fornøjelse at strikke efter denne anderledes opskrift. Mens jeg har strikket, har jeg skævet lidt til designerens blog, hvor hun i sommers havde en KAL med denne trøje. Der er mange gode tips, så jeg kan anbefale at læse nogle af disse indlæg (fra juli og august 2013), hvis nogen også skulle få lyst til at strikke 'Harriet's Jacket'. 

Jeg har lært flere nye ting af at strikke denne trøje, og det er jo altid en ekstra bonus, bl.a. nogle rigtig godt knaphuller og at lave næsten usynlige udtagninger i retstrikning i siden af trøjen.

Nu vil jeg ønske mine læsere en rigtig glædelig jul!

Fakta:
Garn: 7 ngl Lana Grossa Garzato Fine i farven 002 Taupe
Pinde: 5 og 5½ mm
Opskrift: Harriet's Jacket (Ravelry link)
Ændringer: Ærmet strikkes rundt i glatstrikning, og på et tidspunkt skal hveranden pind strikkes vrang, men jeg vendte, slog om og strikkede ret på vrangen, vendte igen, slog om og strikkede sidste omslag sammen med første maske, så jeg undgik at strikke vrang.8 kommentarer:

Merete sagde ...

Den er godt nok flot Merete. Farven passer godt til årstiden.
Glædelig jul til dig og din familie
Merete

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Det er en rigtig flot jakke. Jeg må vist ind at kigge på den blog. Rigtig god jul til dig og din familie.

Dorthe sagde ...

Hvor er den blevet fin! God og anvendelig - og lige et tvist så den ikke bare er kedelig. Den må jeg vist også nærstudere! God jul til dig og dine! Kh

Merete sagde ...

Kære Merete, Mona og Dorthe.
Mange tak for jeres kommentarer. Rigtig god jul i lige måde til jer!

Garnløkken sagde ...

Hvor er den flot, hvilken størrelse har du strikket den i, for jeg har købt mønsteret, da jeg så din den halve, og vil vide hvor meget jeg skal bestille. Vh Lykke

Merete sagde ...

Hej Lykke. Tak skal du have.
Jeg startede med 39' men valgte så at skifte til str. 42' (106 cm), da det passede bedre med strikkefastheden. Jeg skiftede også pinde undervejs fra 5 mm til 5,5. Du kan prøve undervejs eller sammenligne med andre af dine trøjer, så det er ret let at lave ændringer, mens du strikker.
Med hensyn til garn, så er det jo noget helt andet end i opskriften. Det rækker langt, og jeg synes at det er meget lækker at strikke med. Men du kan sikkert bruge noget andet.

Uldbegavet sagde ...

Hvor er den blevet flot, den har nogle skønne detaljer. Jeg er vild med slidsen på bagstykket.
Tak for tippet om at strikke ret fra vrangsiden, det vil jeg benytte mig af.

Garnløkken sagde ...

Tusind tak for svaret Merete. jeg vil prøve. Vh Lykke