lørdag, maj 26, 2012

En dyr bog

Ravelry er en evig kilde til inspiration. Det var også her jeg fandt en trøje, jeg bare var nødt til at strikke. Normalt når jeg får sådanne lyster, så køber jeg opskriften direkte på Ravelry til mellem 30 og 50 kr. Desværre kan ikke alle opskrifter købes på Ravelry eller på designerens hjemmeside. Men så er den ofte i en bog, som hurtigt kan leveres fra Adlibris eller Amazon, eller selvfølgelig lånes på biblioteket.


Denne gang måtte jeg dog købe bogen hos den amerikanske designer og få den sendt hjem. Jeg vidste godt, at jeg (måske) ville komme til at betale moms og told, men jeg håbede det bedste. Denne gang var jeg så ikke heldig. Ingen told, moms på 31 kr, men det beløb, der ærgrer mig mest er gebyret på 160 kr. for at opkræve momsen.


Men nu vil jeg glæde mig over den dejlige bog. Den indeholder 10 opskrifter og er fuld af fine fotos og historier om designernes inspirationskilder. Men se selv nærmere på bogen.

Fakta:
Coastal Knits af Alana Dakos og Hannah Fettig. 2011. 92 sider 


Gnarled Oak Cardigan hedder den trøje, jeg bare må strikke. Faktisk begyndte jeg på den, inden jeg overhovedet havde fået opskriften. Købte Rowans Felted Tweed i en fin grøn farve, talte mig frem til maskeantallet på ærmerne på de andres projekter på Ravelry. Så der ligger to næsten færdige ærmer klar.


Jeg vil strikke trøjen på rundpind og så klippe op. Det har jeg snart gjort et par gange, og det fungerer godt.7 kommentarer:

Charlotte Kaae sagde ...

til gengæld, har du fået en hammer fed bog.

Lis sagde ...

Jeg kan godt forstå du bare måtte eje den bog. Cardiganen er da for lækker.
Garnet er også i über god klassen.

har du så fundet flere i bogen der skal strikkes ?

Kh. Lis

Merete sagde ...

Der er ikke noget at sige til at du skulle eje den bog. Den ser rigtig fed ud. Skøn farver du har valgt til en skøn trøje

monaelisabeth sagde ...

Den bog er da bare fantastisk.
Den kan jeg godt forstå du måtte eje - geby4 eller ej.
Men det er da helt ublu at gebyret faktisk overstiger bogens pris!
Jeg får besøg fra USA her i sommer - måske kan de lokkes til at tage bogen med til mig ,, for den vil jeg bestemt også gerne have i min samling. Tak for inspirationen.
Og jeg glæder mig til at følge dit projekt
Hilsen Mona

Merete sagde ...

Tak for jeres kommentarer. Ja, Lis, der er flere fristende projekter i bogen. Bl.a. en cardigan mere ;-)

Helle sagde ...

Det er en rigtig fin bog. Det er lidt sent for dig nu, men jeg var så heldig for noget tid siden at finde en engelsk forhandler via amazon.uk der nogle gange linker til forhandlere når de ikke selv har bogen

Merete sagde ...

Tak, Helle. Det vil jeg prøve en anden gang.