søndag, december 26, 2010

En nostalgisk vest

Jeg er rigtig glad for at det lykkedes mig at blive færdig med min vest, Nostalgi fra Annette Danielsens bog 'Strik en stund', inden den røg til hvile igen. Jeg har strikket on and off på den siden oktober, og jeg har i nogle tidligere indlæg skrevet om mine besværligheder med den.

Dette indlæg vil kun handle om de positive ting ved vesten. Den er blød og dejlig varm. Jeg synes, at det er en fin detalje ved vesten, at snoningerne strikkes videre fra ryggen og fortsætter over skuldrene og ned på forstykkerne.

Jeg kan se, at Annette Danielsen på sin hjemmeside har lagt et forslag til, hvordan man kan strikke Nostalgi kortere i størrelse L og XL.


Fakta:
Opskrift: Nostalgi i vest-versionen fra 'Strik en stund' af Annette Danielsen, 2010.
Størrelse: En blanding af M og L for at få en kortere version end trøjen, men længere end hvad opskriften beskriver til vesten.
Garn: 168 gram Holst Supersoft i farven Thistle strikket sammen med 134 gram Alpaca 1 i farve 284. Bisen er strikket af 15 gram gul Tvinni Tweed.
Pinde: 3.75 mm

9 kommentarer:

Vibekes lille grønne sagde ...

Kjempeflott vest med fine detaljer. Den ser ikke så lett ut å strikke nei. Teppet under var helt nydelig, sønnen er heldig!

Ønsker deg en fortsatt god jul! :)

Irene sagde ...

Hvor er den superflot Merete! Den klæder dig virkelig godt! Jeg har trøjen på min to-do-liste - garnet er købt, men der er lige et par andre ting, som skal strikkes først.
Fortsat god jul!

Anonym sagde ...

Hvor er den smuk! Og den klæder dig vildt godt!

Tak for linket til hendes forslag (har selv Nostalgi på to-do-listen).

Det er også nogle meget smukke strikkede julegaver, du præsenterede i sidste post.

Og så til sidst, God Bagjul til dig og dine! Håber det har været (og er) skønt!

Merete sagde ...

Tusind tak skal I ha'! Det luner rigtig meget. Og også god bagjul til jer :-)

Merete sagde ...

Din vest er godt nok blevet flot. Godt du holdt ud og gjorde arbejdet færdigt.

Dorthe sagde ...

Ja, hvor er din vest blevet flot! Godt at du holdt ud! Tænkte på ved sidste indlæg om vesten, om du fastholdt at strikke i Thistle - det er jo en pudsig farve, som vinder ved opstrikning. På fotoene kan man ikke fornemme, alle de farvenuancer, som kommer frem. Og god "bag"-jul!

Thanh sagde ...

So envious of our friends, Danish knitters, who get to knit Annette Danielsen's beautiful designs. I must learn Danish! Very pretty!
Thanh

Merete sagde ...

Tak, Merete og Dorthe. Jeg er også glad for at jeg holdt ud. Det er rigtig nok, at Thistle vinder ved nærmere bekendtskab!

Thank you, Thanh. I'm sure that someday Annette Danielsen's patterns will be translated. But it will not be an easy job for the translator. There are no charts and everything is described in details!

Britt sagde ...

Tillykke med den! Den er superfin.