torsdag, juli 22, 2010

Kurser ved strikkesymposiet i HärnösandVi var meget flittige hver dag og lærte en masse. For at få noget færdig, blev det ofte til en håndledsvarmer.

Så i stedet for en Lovika vante, blev det til en håndledsvarmer. Sådan nogle vanter bliver åbenbart strikket på ret små pinde med tykt garn, så man rigtig kan holde varmen i selv de koldeste frostvintre. Selv håndledsvarmeren er så varm, at man ikke skal beholde den på alt for længe ad gangen i denne varme.


Jeg havde valgt endnu et kursus med Britt-Marie Christoffersson; denne gang gik det ud på at kombinere form og farver. Endnu et inspirerende kursus, læg mærke til alle de nøgler garn fra Östergötlands Ullspinneri, som vi bare kunne bruge løs af.

Den sidste håndledsvarmer strikkede jeg på kurset hos Sara Isaksson. Hun var lokal og underviste udover i at strikke håndledsvarmere også i strikkede og syede armbånd og halskæder.

Det allersidste kursus, som jeg havde valgt at deltage i, var hos Vivian Høxbro. Ikke i dominostrik, men et kursus, der handlede om den danske nattrøje. Jeg havde virkelig svært ved at slå op på den særlige måde, man åbenbart slår op på til denne trøje - i hvert fald ud fra Vivians instruktioner. Men så er det godt at hjælpen var nær i form af en You Tube video.

Vivian er ved at registrere nattrøjerne fra Lolland og Falster, og der vil komme en bog på et tidspunkt med deres historie og opskrifter. Det lyder rigtig lovende.

4 kommentarer:

Karen Sillemann sagde ...

Hej Merete,
Det er jo som at være der igen!
Hilsen Karen.

Merete sagde ...

Hej Karen,
Ja, ikke? Nu skal vi jo snart igen på nye strikkeeventyr.

Karen-Ditte sagde ...

ejj, hvor ser det ud til at have været et godt strikkesymposium. Det ser virkelig ud til at I hyggede jeg.

Merete sagde ...

Det gjorde vi også. du skulle ha' været med. Har du set videoerne på
http://www.gavstrik.dk/Hernosand/default.htm?