lørdag, august 15, 2009

Endnu en spændende svensk krimi

Min gode svenske kollega gav mig forleden dag en læseprøve på Hypnotisören af Lars Kepler, og så var jeg solgt. I går var jeg i Helsingborg for at købe den. Det var ikke helt let. Mange før mig havde været der, og selvom Bokia på Stortorget havde fået rigtig mange hjem dagen før, var de allerede solgt. Men heldigvis i Åhlens fik jeg deres næstsidste ex. Til en pris af 131 kr. (179 sv. kr.)!

Er den så spændende? Ja, mon ikke! I går aftes læste jeg de første 300 sider og måtte tvinge mig selv til at gå i seng. Så jeg glæder mig til den sidste halvdel af bogen i aften.

Er den så ubehagelig som nogle svenske anmeldere skriver? Ja, hvis man er vant til at læse Agatha Christie. Nej, hvis man kan lide at læse Stieg Larssons bøger. Den er dog grum, men der sker også gode ting mellem personerne i bogen.

Bogen er velskrevet og fanger fra første side. Det er rigtig smart med de små gratis læseprøver med 2-3 kapitler, man kan få hos boghandleren. De giver et hurtigt indtryk af, om det er en bog, man har lyst til at læse. Og hvis man så har det, så kan man jo blive skrevet op på biblioteket. (Eller købe den).

2 kommentarer:

Bettina sagde ...

Glæder mig også riiiigtgt meget til, at den kommer på dansk.

Merete sagde ...

Ja, det kan jeg godt forstå. Det sker dog først i 2010.