lørdag, juli 25, 2009

Hvad jeg lærte i Japan IV

Jeg har altid været fascineret af hvad man kan lave med en Kumihimo skive. Så selvfølgelig måtte jeg købe sådan én i Japan. Jeg købte en rund skive, og på Symposiet var jeg heldig at møde Pia Christiansson fra Helsingborg, som kunne vise mig, hvordan sådan en skive skal bruges. Der var selvfølgelig en vejledning med skiven (på japansk!), men det er altid rart at se det i virkeligheden.

På mit arbejde på biblioteket kan børnene i næste uge komme og være kreative. Jeg er én af dem, som vil lære dem at knytte armbånd, og så synes jeg, at det kunne være sjovt at lære dem at bruge en skive til at flette med. Som forsøg har jeg lavet en skive af pap. Det glider ikke så let som med den ægte skive, men det er da lykkedes mig at lave to armbånd med papskiven.

Jeg har brugt almindeligt bomuldsgarn fra lageret.

Og hvordan gør man så? Ja, når man har set det, er det forbløffende nemt. Se bare denne video. Hvis man er meget interesseret, vil jeg anbefale at man køber en skive. (Jeg kan ikke se, at min japanske skive er til salg i DK). En rigtig skive er meget rarere at arbejde med, og når man bliver lidt dygtigere, vil man sikkert gerne lave farveskift og dermed mønstre.

7 kommentarer:

Tina sagde ...

Aj Merete, jeg gad vildt godt lære det der :) Ville du kunne skrive en let tutorial?? Eller er det ikek rigtigt muligt at skrive/vise, på en nem måde? :):)

Merete sagde ...

Merete, det ser vildt spændende ud. Det kunne jeg også tænke mig at lærer, kunne det ikke være et indslag på strikkefestivalen?
Merete

Merete sagde ...

Hej Tina og Merete.
Mon ikke videoen er den nemmeste måde at lære det på? Hvis I vil lave mønstre, sender jeg gerne den japanske vejledning.

Tina sagde ...

Tror jeg starter med noget ultra nemt :) Ellers ender jeg bare med at springe fra for hurtigt ;):)

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Det lyder altså som en ualmindelig dejligt tur, du har haft der.

Måske jeg skulle hanke op i et par tøser og slå vejen omkring biblioteket ;o)

KH Tina

Merete sagde ...

Ja, gør det, Tina. Mandag 13-15 og torsdag 14-16 viser jeg armbåndsteknikken.
Kh Merete

britt sagde ...

Eiijjj, det ser sjovt ud. Har jeg aldrig hørt om før, men det ligner i den grad noget, der appellerer til piger. Tak for kigget - og link til video.
:-) Britt