torsdag, juli 16, 2009

Hvad jeg lærte i Japan I

I løbet af tre dage deltog jeg i fem workshops sammen med deltagere fra Norden og fra Japan. Nogle af lærerne talte kun japansk, men havde en tolk med. Hver workshop var på tre koncentrerede timer. Så om aftenen var hovedet fuldt af indtryk på mange sprog, og det gik let med at falde i søvn!

Et af kurserne var at lære at sy Yubinuki. Yubinuki er japanske fingerbøl formet som en ring. De er broderet med silketråd og kan syes i et utal af mønstre.


Vores søde lærer, Yukiko Ohnishi, havde broderet en lang række utrolig flotte fingerbøl, og vi skulle prøve at gøre hende kunsten efter.

Mit første forsøg blev ikke helt vellykket, men jeg lærte jo heller ikke at strikke på én dag. I kittet, som vi købte på kurset, er der nok til tre fingerbøl, så jeg skal liige øve mig lidt mere.Her ses fingerbøllene i de forskellige faser.Merete og Irene spørger, om man bruger dem som fingerbøl. Ja, det gør man. Læreren viste os faktisk hvordan. Men hun havde også ét af sine fingerbøl hængende i en kæde om halsen. Så det er også en mulighed.

8 kommentarer:

britt sagde ...

Wauw, de er godt nok flotte. Sikke en detaljerigdom og perfektion! Meget smukt og meget japansk.
:-) Britt

Merete sagde ...

Hvor er de flotte og sikke nogen farver. Bruger man disse fingerbøl til noget? Eller er det bare til glade for øjet
Merete

Irene sagde ...

De er meget smukke! Og selvfølgelig kan man ikke sy det helt perfekt, når det er første gang man prøver. Har iøvrigt samme spørgsmål som Merete - bliver de brugt som fingerbøl?

Merete sagde ...

Ja, de bliver også brugt som fungerbøl. Jeg sætter lige et foto på.

Tina sagde ...

WOW det gad jeg godt lære :) De er smukke. Hvad gør dem stærke at stikke i? hvad er der indeni? :)

Merete sagde ...

Hej Tina. Først laver man en ring af pap. Den beklædes med bomuldsstof, dernæst kommes silke "floss" på. Og endelig et tyndt stykke papir med retningspile.

Tina sagde ...

Okay, tak :) Lyder svært at få hårdt og stramt :)

Merete sagde ...

Det er det også...