fredag, august 15, 2008

En hurtig barselsgave

Hurtig og hurtig... Der skulle flere forsøg til, før der blev produceret noget, som var nogenlunde pænt at give væk.

Min første tanke var at strikke et par hagesmække. Ind på Ravelry og finde et mønster. Fandt en rigtig sød model, Petal Bib, fra bogen One Skein. Jeg har ikke bogen selv men kom heldigvis i tanke om, at jeg engang havde lånt den på biblioteket og netop havde kopieret lige netop den opskrift. Hvor heldig kan man være.

Heldet varede dog ikke ved. Efter at have strikket den på forskellige størrelser pinde (i Muskat) fandt jeg ud af, at garnet simpelthen ikke var tykt nok. Hagesmækken blev alt for sjasket. Den nybagte mor skulle jo nødigt stå og stryge den efter hver vask??!!

Så i gang med at finde en ny opskrift. Denne gang faldt jeg for Modern Cabled Baby Bib. (Hvorfor mon det egentlig hedder en bib?) Men den blev alt for kedelig, synes jeg. Ligner lidt en karklud med en snoning. Selvfølgelig skulle jeg jo også have fundet en kvikkere farve. Men på det tidspunkt kendte jeg ikke kønnet på de nyfødte.

Resultatet blev et par babysokker fra Garnstudio, som jeg tidligere har strikket, og som jeg er tilfreds med. De er strikket i Brugsens bomuldsgarn.

I stedet for en sløjfe, har jeg strikket en I-cord, mon det hedder en tømme på dansk? Den fungerer udmærket som bindebånd.

2 kommentarer:

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Der ER nu altså noget ved babysokker...

(jeg kan godt følge dig mht. de andre projekter).

KH Tina

Merete sagde ...

Sikke nogen skønne babysokker.

Merete