fredag, maj 09, 2008

En togtur til Vejle

På sådan en tur frem og tilbage får man virkelig strikket noget. Næsten hele ryggen blev færdig, og i dag kunne jeg hæfte den sidste tråd.

Min Twister Vest er klar til brug.

Jeg ved ikke helt om jeg må kalde den det, for jeg har ikke strikket helt efter opskriften. I opskriften består ryggen af snoninger strikket uden hjælpepind, og det er altså ret hårdt i bomuldsgarn, så det sprang jeg over. Jeg har heller ikke hæklet rundt om kanterne, jeg synes, at de er udmærket som de er. Men ellers har jeg fulgt opskriften - sådan nogenlunde.

Vesten er strikket af 7 ngl Debbie Bliss Cotton Angora på pinde 4½.

2 kommentarer:

Bebiane sagde ...

Det var sørme hurtig, Tillykke med vesten den er blevet flot.
Kh. Bebiane

Marie Nordheim sagde ...

Odense, 18. maj 2008

Kære strikker/garnentusiast.

Vi er en gruppe på fire studerende fra Syddansk Universitet i Odense, som er i gang med vores afsluttende eksamensprojekt på sidefaget ”Kultur og betydning”, og i denne forbindelse tillader vi os at rette henvendelse til Dig i håbet om, at Du kan hjælpe os i strikningens og garnentusiasmens tjeneste. Vores projekt omhandler garn og strikning som kulturelt betydningsfænomen i vores del af verden, hvor tilværelsen for mange mennesker bl.a. er kendetegnet ved (over)forbrug og en evig stræben fra sted til sted – både rent fysisk og mentalt. Set i denne sammenhæng er strikning og alt, hvad det indebærer, interessant.

Naturligvis kan vi ikke basere vores projekt alene på vores antagelser, og her kommer Du ind i billedet. Nedenfor er oplistet seks spørgsmål, som vi håber, at Du vil tage Dig tid til at besvare og maile tilbage – og Du må gerne svare så kort og præcist som muligt, men uddybende kommentarer er naturligvis velkomne. Besvarelserne bliver anonymiseret og kommer udelukkende til at danne et fundament, hvorudfra vi kan sige noget generelt om, hvem der strikker og lignende. Dine udsagn vil ikke blive brugt i kommerciel sammenhæng.

Spørgsmålene:

1: Køn

2: Alder

3: Hvem strikker Du til (som privatperson og altså ikke med henblik på salg)?

4: (Hvis Du strikker til dig selv:) Bruger Du det, som Du strikker, i flere sæsoner?

5: Hvad er vigtigst for Dig: garnets pris eller garnets kvalitet?

6: Køber Du garn i en butik eller på nettet? (Hvis ikke Du køber garn på nettet, kunne Du da finde på at gøre det alligevel?)


Med venlig hilsen og på forhånd tak for hjælpen,

Hanne, Kamilla, Mai og Marie


Kontakt: Marie Nordheim: marie_nordheim@hotmail.com