lørdag, april 19, 2008

Netmusik


Jeg har fået mig en lille mp3-afspiller, Creative Zen V, som jeg selvfølgelig måtte strikke et lille etui til.

I modsætning til en Ipod kan den afspille filer fra Bibliotekernes Netmusik. Zen kan nemlig håndtere musikformatet WMA og kopisikringen DRM. Musikken kan høres i 7 dage, derefter holder den op med at virke.

Så hvis du er bibliotekslåner, kan du gratis downloade over 1 million musiknumre, dog kun et vist antal pr. måned. På deres Top 3 ligger for tiden X Factor Martins The One. Jeg har downloadet Bob Marley, Jimmy Cliff, Hanne Boel, Anne Linnet og mange flere...

Et lille tip: Husk at afspille hver musikfil på din pc, mens den er online. Så bliver de licenseret, og kan derefter overføres til en mp3-afspiller.

2 kommentarer:

Karina sagde ...

Tak for tippet. Det er nok der det er gået galt for mig, for jeg kan ikke få det til at fungere. Men det er bare super at man kan låne musik på den måde, især fordi bibliotekernes cd'er altid er så hærgede, at de ikke kan spilles på vores cd'afspiller.

Anonym sagde ...

Tusind tak for tip'et. Jeg fik en afspiller som din med i handlen, da jeg købte en brugt pc. Derefter viste det sig, at min sambo havde fået en magen til som firmagave. Dejligt at blive pejlet i retning af noget at bruge dem til. Vi har nemlig ikke brugt sådan noget grej før.
Mange hilsener, Birthe