søndag, september 23, 2007

Midlertidig opslagning


Eller provisional cast-on, som det hedder i de engelske opskrifter. Den nemmeste måde, jeg er stødt på, er instruktionen fra Folk Vests af Cheryl Oberle.

Ved hjælp af en hæklenål hækler man maskerne op på pinden med en anden farve tråd og kan let pille op, når man skal strikke med maskerne til f.eks. en kant.

Jeg bruger den midlertidige opslagning til sjaler. Jeg slår 3 masker op og strikker 4 riller ret. Så strikker jeg de 3 masker, samler 3 masker op i rillerne, og til sidst samler jeg de midlertidige masker op. Så har jeg 9 masker som jeg bruger til den videre strikning.
Det første sjal jeg startede på (det grønne) fik en grim kant foroven, fordi jeg fulgte opskriften fra Drops og bare slog maskerne op som sædvanligt. Måske kan den reddes med en hæklet kant.
Det lyse sjal blev meget pænere med den anden metode.

4 kommentarer:

Mona sagde ...

Hej Merete.
Man kan tydelig se der bliver en meget flottere kant på sjalen - Det man jeg hellere prøve næste gang;-) Tak for opskriften til bindesjal;-)
kh Mona

britt sagde ...

Jo, Merete det kan du (og det ved du jo også alt om) - jeg lånte Rowan magasinet på biblioteket (fjernlån).
:-) Britt

Karen S sagde ...

Det lyder som en god ide til sjaler!

Jeg bruger den når to stykker skal strikkes, der skal samles til sidst i bunden, for så kan man bare strikke nr. to på de opsamlede masker fra det første stykke.

Kh Karen S

Merete sagde ...

Ja, Britt, Rowan Knitting Magazine nr. 34 er vist snart slidt op på bibliotekerne. I hvert fald er der kun et par stykker tilbage i landet. I Århus og Roskilde skulle der vist være bid!