lørdag, maj 19, 2007

Så fik jeg lært det

Jeg havde købt noget Tweed300 garn, som jeg ikke var helt tilfreds med. Det var fedtet og lugtede meget kraftigt af spindeolie, viste det sig. (Jeg troede det var ged, men hvad forstand har en bybo på det!). Desuden virkede det tyndt og fladt. Kort sagt, jeg havde ikke rigtig lyst til at strikke med det. Jeg havde godt nok fået det råd at vaske det, men hvordan når det er vundet op i nøgler?

Tilfældigvis lavede Britt (tak for det) en meget udførlig anvisning på sin blog. Efter at have fulgt den og vasket garnet ved 30 grader på uldprogram i vaskemaskinen, ser det hele meget lysere ud. Garnet lugter ikke helt så meget, men det bedste er at det er blevet fyldigt og blødt.


Så nu skal garnet bare tørre og siden vindes op i nøgler. Jeg er rigtig glad for min vindepind, eller hvad den nu hedder. Jeg kan bedst lide, når garnet hentes inde fra nøglet. Så tiltrækker det knap så meget en legesyg kat!

Garnet her er mohairgarn, som jeg er i gang med at strikke et sjal fra Stahmans bog, Shawls and Scarves.

3 kommentarer:

britt sagde ...

Åhhh, hvor godt! Så kan du komme til at bruge garnet til noget lækkert strik!
KH Britt

Tina Olsen sagde ...

Glæder mig til ar se hvad garnet skal bruges til;-))

Merete sagde ...

Ja, egentlig var det købt til Tivoli med nogle rester fra Mermaid, men jeg har fået et billed i hovedet af en lys vest, der ikke rigtig vil gå væk så...