torsdag, april 05, 2007

Norske krimier

Nordmændene skriver, ligesom svenskerne, også gode krimier.Jeg er så heldig at have Øjne blå af Jan-Sverre Syvertsen hjemme her i påsken. Det er første del af en serie om en politikvinde og en psykolog, som arbejder sammen om at løse forskellige sager. Bogen har fået blandede anmeldelser, men toeren, som endnu ikke er oversat til dansk, er blevet rost i de norske aviser.


Flere af Unni Lindells romaner er oversat til dansk. Den mest spændende er Rødhætte, synes jeg. Det er en psykologisk thriller, hvor også den pensionerede politimand virker ret speciel. Læs bare anmeldelsen!
Blackout af Fredrik Skagen, udkom i 1999 og er udsolgt fra forlaget. Den fascinerede mig meget, dengang jeg læste den."Han har glemt alt - alle hans erindringer er visket bort. Da han forlader pubben og går ud på gaden, ved han ikke engang, hvor han befinder sig..."


Kan lånes på biblioteket.

2 kommentarer:

Susanne sagde ...

Jeg har hygget mig med "sort sti" i påsken og "aske og støv" af John Harvey... hmmm, dejligt med en god bog eller 2. Jeg er også vild med Frederik Skagen, det var jubel her i huset da jeg opdagede ham ! Håber at du har haft en god påske.
Kh Susanne

Merete sagde ...

Jo tak, jeg har også hygget mig, men med "Mørketal" af Arne Dahl. Den handler om samme emne som "Øjne blå" - teenagepigers salg af fotos af dem selv på nettet, og hvordan de kommer ud i noget de ikke kan overskue. Uhyggelig læsning. Arne Dahls er mere litterær, men begge er absolut spændende læsning. Lækker chokolade, din søde påskehøne har lagt på din blog!
Kh Merete