søndag, september 23, 2007

Midlertidig opslagning


Eller provisional cast-on, som det hedder i de engelske opskrifter. Den nemmeste måde, jeg er stødt på, er instruktionen fra Folk Vests af Cheryl Oberle.

Ved hjælp af en hæklenål hækler man maskerne op på pinden med en anden farve tråd og kan let pille op, når man skal strikke med maskerne til f.eks. en kant.

Jeg bruger den midlertidige opslagning til sjaler. Jeg slår 3 masker op og strikker 4 riller ret. Så strikker jeg de 3 masker, samler 3 masker op i rillerne, og til sidst samler jeg de midlertidige masker op. Så har jeg 9 masker som jeg bruger til den videre strikning.
Det første sjal jeg startede på (det grønne) fik en grim kant foroven, fordi jeg fulgte opskriften fra Drops og bare slog maskerne op som sædvanligt. Måske kan den reddes med en hæklet kant.
Det lyse sjal blev meget pænere med den anden metode.

fredag, september 21, 2007

Et godt garnkøb


Jeg faldt over et godt tilbud på Ebay - Rowan Yorkshire Tweed Aran i farven muffin - gratis leveret. Så disse seks nøgler skal bruges på enten Moonlight, set hos Britt eller Charlotte fra A Yorkshire Fable.
Så mangler jeg bare opskriften ... Men mon ikke de har den på biblioteket??

søndag, september 16, 2007

På pindene


Jeg har selvfølgelig gang i flere projekter som sædvanlig. Men det nyeste projekt, som trækker lige nu, er det samme som mange andre strikkere er begyndt på. Nemlig Strik til din syge moster, som patientforeningen KIU fra Kræftens Bekæmpelse har startet. 25% af salgsprisen går til forskning i underlivskræft. Garnet er billigere end normalt, leverandørerne har nok også givet et tilskud.


Jeg har valgt at strikke ponchoen, designet af Marianne Isager. Kan købes her. Er ofte udsolgt, men jeg fik en mail, da kittet igen var på lager.


Det er lækkert Isager garn, Alpaca og Spinni, i to blålige nuancer, som strikkes sammen. Ponchoen strikkes på en 80 cm rundpind 4 mm.


Endnu et par handskerSå blev handskerne til Peter færdige. De er strikket efter samme opskrift som bambushandskerne bare i herrestørrelse.

Garnet er strømpegarn fra Netto - 54 g, strikket på mine yndlingspinde, Brittany strømpepinde i bøg, 2½ mm, 15 cm lange.

onsdag, september 12, 2007

Lidt spraglede handsker!


Handskerne her er strikket i Fortissima Bambusgarn på p 2½. Jeg havde nok ikke forestillet mig, at de blev SÅ spraglede. Der gik 46 g til.


Men de er dejlig behagelige at have på. Så nu hvor det begynder at blive koldt at cykle om morgenen skal de nok blive et hit.

Opskriften er her.

søndag, september 09, 2007

Et andet Algarve


100_3210
Originally uploaded by Strikkebibliotekar
Algarve er ikke kun sol og strand (Sol e Praia, som vores hotel hed!).

På en vandretur så vi f.eks. dette figentræ fyldt med snegle. Men vi nød altså også det varme vejr og det rene og klare havvand.